I mit forbindelse med mit arbejde som mentor for ildsjæle med egen business, kom det lidt bag på mig hvor mange behandlere (og andre skønne hjertearbejdere), der faktisk arbejder med Network Marketing (direkte salg) som en større eller mindre del af deres forretning.

Der er ingen tvivl om at det er på vej til at blive lige så almindeligt i Danmark, som det er i USA, hvor alle ved hvad Network Marketing er og det er en af det mest foretrukne metoder blandt kvinder i USA til at opbygge en selvstændig virksomhed.

Desværre har jeg ikke kunnet finde nogle danske statistikker, men i 2014 var 18,2 millioner mennesker i USA involveret i direkte salg og de omsatte for 34 milliarder dollars. Det svarer til cirka 5% af hele USAs befolkning.

 

Men hvad er Network Marketing?

Det sjove er, at selvom flere og flere arbejder med Network Marketing, så ved langt de fleste i Danmark ikke hvad det er. Med mindre de har taget en aktiv beslutning om at bruge det i deres business.

Network Marketing er:

Network Marketing er en markedsføringsmetode, til at promovere produkter eller services. Men i stedet for almindelig annoncering bygger markedsføringen på personer, der anbefaler produktet og får en provision af salget. Det særlige ved Network Marketing er at du ikke kun får provision,  hvis personen du har anbefalet produktet til, men også hvis den her person vælger at anbefale produktet videre. På den måde opstår der et netværk af forhandlere, der hjælpes ad med at markedsføre produktet. Firmaet bruger altså ikke penge på annoncer m.m. men belønner de glade brugere i stedet.

Kort fortalt:

Network Marketing er, når et produkt eller en service markedsføres via et netværk af mennesker, der anbefaler produktet (servicesen).

 

Hvorfor vælger så mange at arbejde Network Marketing?

Når jeg spørger mine kunder, hvorfor de har valgt at arbejde med Network Marketing er der virkelig mange forskellige svar, du får nogle af dem her:

  • Muligheden for at hjælpe andre
  • Det er meget socialt at arbejde med Network Marketing, fordi der ofte bliver afholdt arrangementer, som du har mulighed for at deltage i.
  • Der opstår et stort fællesskab i netværkene
  • Network Marketing bliver nemt din “anden familie” eller dine nye kollegaer, hvis du er soloselvstændig
  • Stort set ingen vælger at arbejde med Network Marketing med henblik på at udvikle sig personligt, men alle der arbejder aktivt med det, fortæller at det en af de største personlige udviklingsrejser de har været på
  • Produkterne er ofte patenterede produkter af høj kvalitet

Arbejder du med at hjælpe folk til at få et bedre liv (helbred, udseende, mentalt etc.), vil du opleve at mange af de produkter, der markedsføres via Network Marketing supplerer det du tilbyder dine kunder rigtig godt og vil give dine kunder endnu hurtigere og nemmere resultater.

Det er min opfattelse at de fleste arbejder med Network Marketing både fordi de giver en bedre økonomi i deres business (ikke kun den passive indkomst, som det er muligt at skabe med Network Marketing, men også fordi glade kunder er tilbagevendende kunder), og fordi det er et godt alternativ til at have kollegaer når du er soloselvstændig med egen biks.

Sådan kommer de fleste igang med Network Marketing

  1. De fleste stifter i første omgang kendskab til et af de mange produkter og forelsker sig i dem
  2. Efter selv at have haft stor glæde af produkterne ser de muligheden for at hjælp deres kunder til nemmere resultater
  3. -Og på den måde supplere deres forretning med en ekstra indkomst og muligheden for at opbygge en passiv indkomst på sigt

 

Network Marketing kan måske være den mulighed, du har brug for din business for at supplere din indkomst og give dine kunder endnu bedre resultater. Jeg vil i hvert fald anbefale dig at tage en tur forbi google og researche lidt.

Du kan også se videoen her, som forklarer rigtig fint hvad Network Marketing er

 

 Eller lyt til denne podcast der også fint forklarer om Network Marketing

 

Arbejder du allerede med Network Marketing i din business? Smid en kommentar og fortæl hvorfor.