Det her er et mere personligt indlæg af slagsen… Min stil plejer jo at være at dele praktiske tips til dig, så du går fra min blog med en følelse af at du har brugt din tid på noget det gav dig værdi.

Men jeg har noget på hjertet og det skal deles.

Det er omkring valget at være mor og have karriere, fuldtidsjob og syge børn. Det medfører for de fleste et ønske om mere tid, flere timer i døgnet eller frihed. Grunden til at jeg har noget på hjertet om netop det her, er at jeg selv er mor til 3. Den ældste er 10 og den yngste er 3.

Lige nu har de ferie, de to store hygger under dynerne og den midste… Ja, han burde sidde og spise morgenmad, men lige nu fejer han sofaen med en gulvmoppe… hmmm… Sådan er det at være ”Work-at-home-mom”.

Min arbejdsplads er er hjørne i stuen, hvor jeg sidder med min computer mellem en hullet sok, flexitraxbane og legetøjsboremaskiner. Men med min computer kan jeg nå ud til hele verden, selv bestemme min arbejdstid og ikke mindst være her sammen med min familie.

Forsiden og bagsiden af medaljen.
Den frihed der følger med valget af at være selvstændig kan ikke gøres op i penge. FRIHEDEN er den altafgørende grund til at jeg har valgt at være 100% herre over hvordan vi skal få råd til mad og husleje…

Og ja der er både forsider og bagsider af medaljen… I sær som nystartet selvstændig er der ups and downs, lige så fedt det er at der ryger 100.000 ind på kontoen i løbet af få dage, lige så frustrerende er det når kassen er tom. –og ja, sådanne perioder har jeg også.

På et tidspunkt hvor der var virkelig lavvande i kassen sagde en veninde til mig: ”Hvor længe vil du byde dine børn det?” Det gik jeg og grublede lidt over… for ja hun have jo ret, det er da ikke sjovt at være barn i en familie hvor kassen er tom, ville det give dem et forkvaklet forhold til penge? Ville det give dem traumer de skal kæmpe med når de bliver voksne?… Men jo mere jeg grublede, jo mere spekulerede jeg også over alternativet.

Ønsker jeg at byde mine børn at både min mand og jeg er væk fra hjemmet i mere eller mindre alt den tid vores børn er vågne? Ønsker jeg at skulle lyve for min chef, når vores børn er syge (mere end én dag), fordi vi ikke har andre pasningsmuligheder? Vil jeg byde mine børn at sende dem afsted i institution inden de er helt raske, fordi jeg har dårlig samvittighed over for mit job? Vil jeg byde dem at skulle vælge hvilke af deres skoleferier jeg helst vil være hjemme med dem?

NEJ!!! Det vil jeg simpelthen ikke!

Jeg elsker at være hjemme… Jeg ved at hun træder ind af døren og giver mig efter kram lidt efter kl. 14 når hun har fri fra skole… Sådan en lille bitte ting, er NOK. Nogle ting kan bare ikke gøres op i penge.

-og jeg håber at jeg lærer mine børn at de selv kan skabe et liv der bygger på deres værdier og at det er langt nemmere selv at ”lave sine penge” frem for at være afhængig af at en chef skal give dem pengene.

Det ønsker jeg også for dig

For småbørnsfamilier er spændt op, de fleste både økonomisk og tidsmæssigt. Jeg siger ikke at du SKAL være selvstændig, men jeg ønsker for dig at du har overskud til at være sammen med din familie og mærke de små ting i livet, som rigtig mange småbørnsforældre går glip af.
For mig har det været det helt rigtige at have egen virksomhed og være ”work-at-home-mom”, mærk efter hvad der er den bedste løsning for dig.

LAD VÆRE MED AT SPRINGE UD SOM SELVSTÆNDIG
I hvert fald lige med det samme. Hvis du går og drømmer om at blive selvstændig, så brug tiden på at bygge på at bygge fundament, så bliver din start som selvstændig meget nemmere.

”Når vi nu ikke lever i den perfekte verden, så er det godt at vi kan vælge selv at forme den” –Siif Floor