Der er 2 begreber du bør kende.

Det ene er ‘compounding' og det andet er ‘residual income'.

På dansk kan du vel oversætte det med renters rente og gentagne indtægter (det du måske har hørt mig omtale som passiv indkomst).

Du vil med garanti komme til at støde på både compounding og residual income flere gange de kommende år, flere og flere får øjnene op for dem.

Men hvorfor er de vigtige for dig, som driver en solobusiness og bare gerne vil hjælpe folk til at have et bedre liv? Fordi compounding og residual income kan betyde at du senere i dit liv ALDRIG skal spekulere i at tjene penge igen. Når først du kommer dertil kan du virkelig gøre en forskel!

Lav dine dårlige vaner om til en formue

Hvis du f.eks. bruger 10 kroner på chokolade, hver eneste gang du handler ind og handler ind 5 gange om ugen. På et år vil du bruge 2600 kroner på chokolade (Yrk!!!)

I stedet for at bruge 10 kroner på chokolade, så lægger du dem til side (hver eneste gang du handler ind). Pengene investerer du i aktier og får 4% i rente hver eneste år.

Nu kommer den svære part!

I stedet for at bruge de penge du tjener, så lader du dem stå, så de også kan få lov at tjene renter. Samtidig fortsætter du med at lægger en 10'er fra hver gang du handler ind.

Det første år vil du få 55 kroner i renter, det er ikke meget.. Men hvis du fortsætter sådan i 20 år vi du have lagt 51.800 kroner til side (som du altså IKKE har ødslet væk på chokolade) OG du vil have fået 27.000 i renter! samlet set

Den sølle 10'er du bruger på chokolade, kan altså blive til 78.800 kroner om 20 år!

Så meget kan du spare op på 20 år

  • 1 bærepose á 2,5 hver gang du handler ind = 19.700
  • for 500 kroner tøj om måneden = 182.000
  • 1 pakke cigaretter á 40 kroner hver gang du handler = 316.000
  • Take away for 350 kroner om måneden = 127.000

Jeps det render op!

Du kan prøve at lege med tallene her

compounding

Se compounding forklaret i videoen

Magien opstår når du kobler residual income på

Residual income er kort fortalt når du yder et stykke arbejde der betaler dig igen og igen… Altså for det samme stykke arbejde.

I Danmark er det kendt som passiv indkomst. Det danske begreb er lidt udskældt, fordi der går lidt ordkløveri i den, da passive indkomst før bliver passiv efter du HAR ydet den fornødne indsats for at bygge indkomsten op og at du stadig skal bruge tid på at vedligeholde og justere den passive indkomst så den stadig ruller ind.

Men generelt så vil du med residual income kunne opbygge en løbende indkomst, hvor din timeløn vil være langt højere end den du nogensinde vil kunne tjene på at fast job.

Kate Northrup forklarer residual income super godt i hendes video

Kan du se fidusen?

Vil du vide mere om compounding, kan jeg anbefale at du læser Money, master the game af Tony Robbins. Han er stor fortaler for både compounding og Residual income og forklarer det virkelig godt.

Vil du igang med investering i aktier, så tjek Nordnet ud (men læs lige Tony Robbins bog først!)

Du kan også lade dig inspirere af min handleplan til økonomisk frihed, du får den lige her: