Jeg ryger af og til i et hul. Nogle gange er jeg der kort tid og andre gange er jeg der i lang tid.

Typisk haver jeg i mit velkendte hul, når jeg bliver overvældet at for mange ting, som jeg “skal” gøre eller at jeg simpelthen har brugt for mange timer på at stirre på en skærm over alt for lang en periode. Ja i perioder er jeg næsten “en-armet” i alt hvad jeg laver, fordi telefon er klistret fast til den ene hånd.

I de perioder svarer jeg ikke rigtig på på beskeder, mails, kommentarer på Facebook og får heller ikke lavet nyt indhold til min blog, nyhedsbrev eller Facebookside.

Tiden bliver i stedet brugt til at granske mit liv, min situation og ikke mindst minde mig selv om at “i morgen” samler jeg op på alle de løse ender.

Når det har stået på noget tid og der ligesom ikke er mere at granske, kravler jeg op af hullet igen. Ja, jeg føler faktisk efterhånden jeg er lidt af en ekspert i at kravle op af det hul!

Hvis du kan genkende det, så læs videre, måske kan du bruge nogle af mine tips til at vende cirklen og i løbet af kort tid gå fra at sidde nede i et hul til at blive flyvende i din business (og dit liv?) igen.

Inden jeg går i gang med at dele, vil jeg dog lige slå fast. Jeg kender selvfølgelig hverken dit hul, hvor dybt det er eller hvorfor du kravler ned i dit hul. -og måske giver mine tips slet ingen mening for dig, så læs dem igennem og mærk efter om der er noget af det du kan bruge.

 1. Tag ejerskab over din tid
  Slå internettet fra om aftenen på inden sengetid og tænd først for det igen, når de vigtigste opgaver er udført.
 2. Prioriter dine opgaver
  Skriv dine vigtige opgaver ned og find ud af hvad der er vigtigst for dig at få lavet. Du kan ikke nå alt. Men når du det vigtigste, så er det nået langt. -og hvad der er vigtigt, afhænger af dit mål. Så beslut dig for dit mål inden for prioriterer dine opgaver. Udfør så din vigtigste opgave først.
  Mit mål er f.eks. At kunne leve af passiv indkomst (residual indkomst), og det kræver at jeg skaber indhold til blog, nyhedsbrev, sociale medier samt online produkter. Så det er faktisk det vigtigste opgave i mit firma. Når den er udført kan jeg tjekke mails, beskeder m.m.
 3. Bryd store opgaver ned i mindre bidder
  Arbejd dagligt på et større mål. F.eks. At skabe et nyt produkt, at lave et kursus eller event etc.
 4. Opbyg rutiner
  …og brug tjeklister ind til rutinen er på plads. Jeg bruger f.eks. En “læs-mappe” på min computer til at sikre at jeg får gjort alle dagens praktiske onlineopgaver. -og ikke at forglemme vidunderprogrammet Asana, som holder styr på tjeklisterne.
 5. Vand, plastre og vitaminer
  Ja det lyder basalt… men nede i mit hul er der mangle på alle 3 dele. Men på trinene op af stigen bliver der løbende fyldt på med rigeligt med vand, energiplastre og vitaminer. -og det gør en verden til forskel
 6. Lys og frisk luft
  Daglig gåtur UDEN headset i ørerne og jo mere vejret rusker og bider, jo bedre er følelsen i kroppen når turen er færdig. Selvom det slet ikke føles sådan inden du tager af sted. Anskaf dig en dagslyslampe og brug den fra morgen af og sørg for god belysning når du arbejder. Lys øger produktiviteten.
 7. Sov godt!
  Gå i seng før kl. 22 og udgå at se på skærm en time inden sengetid (få evt. Dit friske luft nu). Hvis du alligevel sidder med hovedet nede i skærmen, så sørg for at have et filter på, der sikrer at det blå lys er filtreret fra. På min android-mobil kan jeg inde under indstilinger – Skærm og lys – Livedisplay rette farvetemperaturen. Og på computeren kan du installere F.lux, så vil din skærm automatisk skifte til et mere rødt lys om aftenen. Husk at slå den fra hvis du skal arbejde med billeder og grafik. -og sidst men ikke mindst: Mobilen ud af soveværelset… så er du også tvunget til at stige ud af sengen for at slukke alarmen om morgenen!

Det er i grove træk min redningsplan, der giver mig overskud og overblik over min dag. -og har hjulpet mig op af adskillige huller efterhånden. Det er de her tips, der sikrer mig at jeg kan drive en selvstændig virksomhed og tjene min løs, selvom nogle perioder er mere energifyldte end andre.

Er du nysgerrig på at høre mere om, hvordan jeg vil opnå en passiv indkomst jeg kan leve af, så hent min økonomiske handleplan, måske den kan inspirere dig til at gøre det samme.